|
![]() |
#9932 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kako fercera onaj Xiaomi alat za prebacivanje podataka s drugog moba? Trebam sa SGS20 preći na 14T Pro. Dok sam malo čačkao po Xiaomiju, uvidio sam da su defaultne aplikacije po mogućnostima debelo ispod Samsungovih - browser nije nešto naročito, file manager (Google) je koma, WPS Office ni do koljena MS Officeu, video player katastrofa,...
![]() |
#9934 |
Premium
|
To i namjeravam. Interesiralo me samo hoće li taj MiMigrate (ili kako se već zove) uspješno prebaciti fotke, kontakte i sl. Viber ima svoj backup i vezan je za broj pa tu nema problema, a PBZ app ću morati ionako ponovno instalirati.
![]() |
#9937 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja na svim android mobitelima koristim googlo backap i restore. A najviše je Xiaomi mobitela u điru. Radi bez greške. Za Viber i wapp ručno backup na gugl prije prebacivanja i ćao. Čak mi i mbanking jedne banke prebaci da radi odmah, evo neki dan ženi mijenjao mobitel. Sa Moto Edge na Redmi note 13 pro 5g. Nije imala žalbi i sve gotovo u pola sata. Slike su guglo photos, pozivi sms-ovi to isto prebacuje savršeno. Xiaomi servise uglavnom ne koristim i tjt.
![]() |
![]() |
![]() |
#9938 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
bok ekipa, resetirao sam si xiaomi telefon na tvorničke postavke i sada mi se telefon zaključao i traži me da aktiviram uređaj kamo da nađem tu šifu što me pita?
![]() |
#9939 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9940 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#9941 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Imam problem s mobitelom Xiaomi Redmi Note 7. Mobitel je kupljen 28.12.2019. godine znači prije točno pet godina. Ujutro sam ga pronašao ugašenog. Probao sam nekoliko stvari ali ne ide, neće mobitel da se upali. Ne pali na power-on dugme, na kratki ni dugi pritisak. Ne pali se ni taj fastboot koji bi se trebao upalit na istovremeni pritisak power on + volume up. Kao ni sve kombinacije pritiskanja tih triju tipki koje imam. Ništa ne daje rezultate. Baterija ne bi trebala biti prazna, ostavio sam ga da se puni sat-dva. Malo sam pogledao po netu da li postoji neki softver za dijagnostiku ali nisam uspio naći ništa konkretno. Instalirao sam windows 11 i skinio MI PC Suite ali je na kineskom. Prije nego odnesem na servis, mogu li ja nešto napraviti? I fakat mi je sumljivo da je riknuo točno na 5-godišnjicu od kad sam ga kupio i počeo koristiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9944 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ne mogu uključit fastboot uopće ni na tu kombinaciju. Ne reagira na ništa. Inače, baterija je na njemu slaba. Zadnje što sam s mobitelom radio je snimanje (iliti tangentna kamera). Baterija bi se jako brzo praznila pa sam držao uključeno napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9945 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
na mom starom nexusu kad se to znalo desiti stavio sam ga na punjač barem pol sata i onda dok je još na punjaču stisnuo power + volume up i držao stisnuto barem pol minute i upalio se. I nakon toga soft reset sa držanjem power gumba jer se jedva punio koliko je brzo trošio bateriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9947 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Pozdrav ekipa, imam Redmi Note 14 Pro+ 5G 12/512 i već mi par tjedana stoji obavijest za ažuriranje na HyperOS. Zanima me dali je netko sa Note 14 serijom nadogradio na HyperOS? Kakva su iskustva? Neke mane? Čitao sam stare postove na redditu i slično da je bilo problema sa HyperOS-om na Note 14 u regijama gdje je sustav bio još prije dostupan od buggova, lošije kvalitete fotografija, manji battery life a nekima je čak zapela instalacija na rebootu sa HyperOS logo screenom pa su morali raditi recovery. Sve me to malo odbija od toga da ažuriram prije nego malo istraži kakvo je aktualno stanje ali ne pronalazim odgovore na forumima tj nitko nije komentirao ništa na tu temu, barem ne za Note 14 seriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9948 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9949 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ja ne zelim taj hyper OS na novom Xiaomi 12 Lite. al kako iskljucit te proklete notifikacije oko toga. sve sto mogu sam poiskljucivao, ali isto kao i na starim A2 i Mi11 lite 5g, svako toliko se pojavi pa odem na snooze, 2h i onda me pusti na miru par dana, osim ako nisam gasio i palio mob il nesto takvoga. BTW jeli normalno da mi pozdere 10% u mirovanju po noci. eto, novi mob, zadnji update-i osim prelaska na Hyper, iskljuceno sve osim mobitel signala (znaci nije na aeroplane, mobile network je off). battery saver stalno drzim upaljen. pocinjem doslovce sumnjati da sa batery saver-om vise trosi ekšli. mozda sam lud, neznam. stari mi11 lite 5g mi uzasno zdere bat i zato sam isao na novi mob pod pretpostavkom da je bat za bacit. mi11 isto stalno drzim na bat saver + po noci ga bacam u ultra bat saver i opet zna pozderat i po 30% bat. ludilo. na oba mobitela dark scheme, uvjek gasim sve sta mi netreba (BT, mobile network kad sam kuci, brightness uvjek na min skoro, 5G na off), refresh na 60Hz. sve da bi bat trajala sto duze, al opet k... BTW jel uzimao netko za xiaomi-e bat na aliju da znate provjereno da to lici na nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9950 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Od kad postoji fast charge uopće se ne zabrinjavam oko baterije, ali budem pogledao koliko Mi troši Mi Lite 11 5G NE star dveipo godine preko noći, isto sve isključujem jedino ne diram battery saver, ne znam čemu to? Zašto ne želiš hyperOS? Maltene je isti vrag kao i MIUI, i tko zna što je sve još poboljšano ispod haube... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9952 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
tomislav10 meni stoji sada vec mj dana opcija za update na hyperos |
![]() |
![]() |
![]() |
#9953 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Lol, zašto toliko robuješ toj bateriji nije mi jasno? Gasiš mobilne podatke kad si doma ![]() Brightness na minimum ![]() Ako izdrži do slijedećeg (noćnog) punjenja kog briga dal ćeš ga punit kad dođe na 34%, 22%, 52% itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9954 |
Premium
|
Ili su baterije nedostatne za neke smartfone ili sam OS ždere bez kontrole i tu cica bateriju, nerijetko i neki update pokvari situaciju pa i još dodatno pogoršava situaciju s trajanjem baterije. Dok sam imao 13P baterija je išla nizbrdo sam tak, hyperOS je bio gore, a navodno je miui bio daleko bolji po pitanju baterije, to će znat oni koji su imali miui i sad hyperOS. Uglavnom šaomi bi trebao to dovesti u red. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9955 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Kcer mi ima redmi note 11s i kod nedavnog stavljanja zastitnog stakla primjetio sam da na vrhu ekrana postoji mali gap/razmak izmedju ekrana i kucista/maticne ploce. Znaci na pritisak se vidi da ekran malo "plese" odnoso da sjeda na mjesto. U cemu je tu problem? I kak to rijesiti? Novi okvir, touch ekran, rastaviti pa zalijepiti nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9956 | ||
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Možda se mobitel bori za signal ako je loš, probaj ga staviti na 4g ako je 3g loš i obrnuto, ili samo 2g preko noći... A baš, ja sam isto prije stalno pratio tu bateriju i strahovao, sad je stalno uključen wifi i mobilni, koga briga. Ionako kad ima wifija, mobitel isključi mobilne. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9957 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9958 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9959 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
jel sam luđak lol. nego ovo me sad zanima, jer luđak i dalje oce iscupat max juice-a ![]() dali push mail zdere bat ili preserve-a? imam aqua mail i u njemu oduvjek drzim sync na 10min + push upaljen. u kojim scenarijima najmanje trosi? ja bi rekao sync 15min / push off, al neznam jesam u pravu. i koji vrag je push mail session duration (IMAP IDLE) - defalt je na 1h? to sve skupa mi palo na pamet jer mi pod batt power usage za ove 2 ap kaze sljedece: aqua mail - keep awake 9+h whatsapp bussiness - keep awake 54min neznam jel ima kakve veze il ne... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9960 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Što je je, stvarno si lud ![]() |
|
![]() |