|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
MSDNAA/DreamSpark
Pozdrav Uskoro će na fakultetu koji pohađam (ETFOS) početi MSDNAA program. Zanima me, ima li tko sa foruma da koristi Windowse, Office ili neki drugi softver preko MSDNAA i kakvi su dojmovi? Isto tako, kakva su prava i obveze studenta, te ograničenja korištenja? Zasada samo znam da će biti moguće koristiti Windows 7 Proffesional i Enterprise... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mallosi
Datum registracije: Nov 2006
|
-Ja koristim njihov office i skinuo sam si 7 al ju jos nisam instalirao! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ja sam sve skinuo sa msdnaa, sedmicu 32 i 64 bitnu (inace, nama na feru je samo professional dostupan..), xp, office, visual studio, vistu. ne znam sto napisati o dojmovima :? ono, dobijes key, instaliras softver i gotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
imas odvojeno key za 32 i 64 bitnu. ne znam kako funkcionira kad trebas novi key za neso, na msdnaa stranici pise "contact yout program administrator", ali nisam nikad jos imao potrebu za time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mallosi
Datum registracije: Nov 2006
|
-tako je najnormalniji softver koji nemoras platiti i "original" je ta ga mozes skinuti ili doma ili na faksu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Officea nema na MSDNAA tj. ima samo Outlook, a što se Win 7 i cd keyeva tiče možete dobiti koliko god hoćete keyeva, samo se za ostale morate javiti svom CIPu. Mislim da je ograničenje jedino to da te alate koje skineš ne smiješ koristiti u komercijalne svrhe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da, Office se ne nudi u MSDNAA programu. Pogledajte malo cijene Office licenci (pa ona okljaštrena student verzija je bila basnoslovnih 444 kuna). No, uvijek se može pribjeć Open Officeu koji je iz verzije u verziju sve bolji ![]() Nego, zna netko na koliko točno računala mogu koristit jedan ključ i koliko ga puta mogu isponova aktivirat nakon ponovne instalacije sustava (govorim točno o Windows 7)? Nisam naišao nigdje na netu tu informaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Isti ključ možeš koristit na samo jednom kompu, tj valjda sa jednom matičnom, ako mijenjaš možeš zvat i reč da si mjenjo i da ti reaktiviraju. A ključ sa 32bitne win7 se može stavit na 64bit to sam sam isprobo i radi, vjerojatno se može i obrnuto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Takoder i mene je zanimalo koliko puta sa istim key-em mozes napraviti activate (na jednom kompu naravno)? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ne kontam bas najbolje tu aktivaciju? Promjenim matičnu ploču i onda moram kontaktirati nekoga da mi reaktivira ključ? ![]()
![]() |
#17 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo kako stvari sa Key-evima ili jos bolje sa aktivacijom funkcioniraju (iz vlastitog iskustva): 1. Najbitnija stvar koju koliko vidim nitko od Vas nije spomenuo jest da prilikom instalacije Windows 7 napravi skrivenu particiju od cca 100MB. Na toj particiji se nalaze svi podaci o win, registraciji odnosno aktivaciji... 2. Instalirani Win7 sa neaktiviranim Key-em traju 30 dana od dana instalacije. Mozete ih reinstalirat bezbroj puta i dok god ih NE aktivirate, uvijek vam vrijede novih 30 dana. 3. Kada jednom aktivirate win7 vise ih NE mozete koristiti ni na jednom drugom racunalu osim tog na koji ste instalirali. 4. Mozete promijeniti sve komponente OSIM hard-a i win7 ce i dalje biti regani i aktivni i ne gubite licencu. 4a. ako kojim slucajem rikne hard, bye-bye windowsi. Rjesenje - Trazite deaktivaciju key-a od centra za podrsku. 4b. ako kojim slucajem prilikom reinstalacije win. izbrisete onu skrivenu particiju pod br. 1. - bye-bye windowsi. Rjesenje - Trazite deaktivaciju key-a od centra za podrsku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hm, ja imam WinXP PRO OEM original već 3 godine. U tom razdoblju sam zamjenio ploču cca 8-9 puta, OS HDD 3 puta i nikada nisam imao problema. Kada mi normalna aktivacija nije htjela proći, nazvao bih MS u 20h navečer i s MS sekretaricom ukucao sve one brojeve i normalno aktivirao Winse.
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Znači ako promjeniš hard ili ti rikne, moraš zvat u MS podršku da ti deaktiviraju key pa da možeš ih ponovo aktivirat key. S takvom procedurom nije ni čudo da ima puno korisnika sa piratskih windowsima.
![]() |
#20 |
Registered User
|
jel zna netko gdje na feru da trazim novi key za sedmicu? trebao bih ju instalirati na laptop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
gejmer
|
Citiraj:
Ja kao i vecina drugih pricamo o Win7. Kod XP-a nit ima skrivene particije, nit ima lista komponenata vezanih za neki key. Prvi put su to uveli sa Vistom, ali daleko drasticnije nego ovo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ahaaa, dobro da si reko, sad neću kupit Win7, a taman sam krenuo.
![]() |
#24 |
gejmer
|
A gle. OS je kao takav dobar. Puno bolji od XP-a, a o Visti da i ne pricamo. Da sam na tvom mjestu i nemam izbora (MSDNAA npr.) definitivno bi priustio professional verziju (ne vidim nista znacajno u ultimate verziji). E sad, kakva je situacija kada imas "box" verziju, ne znam. Sumnjam da se onda key veze za komponente. Mislim da si onda vise-manje slobodan ciniti sto zelis. Znam da je sa Vistom svojedobno bilo slicnih situacija/ideja. Ako se ne varam, sitacija (ili ideja) je bila slijedeca: Mogao si ih reinstaliravat koliko si htio, ali ako si promijenio vise od xx% komponenti (npr. promjena GPU je dopusena jer se mijenja npr samo 15% ; medjutim GPU i CPU je vec promjena od 30% i smatra se kao novo racunalo), mogao si to napraviti samo jednom u xx mjeseci. Ako je i kod druge reinstalacije zabiljezena znacajnija razlika (izrazena u onim xx%) i desila se unutar onog vremenskog roka (xx mjeseci), tada mozes lajat na mjesec. Molim neka me netko ispravi ako grijesim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ja sam na XP SP2, original OEM, imao sranja s time. Instalirao sam Winse svježe, aktivirao ih odmah (budala) i nakon toga sam instalirao nforce2 drivere za matičnu. Nakon restarta Windowsi su mi se pobunili da sam stavio novi hardver ovo ono (wtf samo sam drivere stavio) te da ih moram ponovo aktivirati, a kad sam pokušao aktivaciju javili su mi da sam previše puta aktivirao windowse i da se mogu jebat. Naravno da sam ih morao krekat, grrrr original windowse krekat zbog instalacije drivera, pa tko je tu lud? Uglavnom, bit priče je da to računanje je li što novo računalo nije novo došlo s Vistom već je bilo i prije Win XP, mislim da su vjerojatno i popustili s tim u novijim OSevima jer je to bila retardacija na kvadrat. Stoga to nije nikakav razlog za ne kupovinu Win 7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Ev ja koristim MSDN AA već drugu akademsku godinu zaredom. Mogu reć da ima svega i svačeka, najzanimljiviji su npr Windowsi 7 trenutno, ali imaš XP par verzija, vistu isto dve verzije,7 RC je bio prije sad je Pro. Najveća zamjerka je šta nema office-a punokrvnog ali nema veze,alternativa se uvijek može nać. Ograničenja su jedino 1 serial key po kompjuteru i softver služi samo za edukaciju znači nesmiješ ga ni prodavati ni koristiti u svrhu osobne ili neke druge dobiti. Sve u svemu, hvalevrijedan projekt hrvatskih sveučilišta i microsofta =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
A što kada završiš sa studiranjem? Koliko traje ta licenca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
po završetku studija se zatvara tvoj aai identitet (bar bi trebalo bit tako) i više nemoš pristupit osim ako ne ostaješ u "akademskoj sredini" (profesor/asistent i slično), a licence ostaju, možeš se softverom i dalje koristit. eto |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |